Польща будує паркан проти диких кабанів: відомі деталі

Читать на русском
Влада Польщі оголосила про плани розпочати у вересні поточного року будівництво огорожі на кордоні з Україною та Білоруссю, щоб зупинити міграцію кабанів, які поширюють вірус АЧС.

Влада Польщі оголосила про плани розпочати у вересні поточного року будівництво огорожі на кордоні з Україною та Білоруссю, щоб зупинити міграцію кабанів, які поширюють вірус АЧС.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юргель, пише «Польське радіо».

У Польщі з'явиться орган із питання українських мігрантівУ МЗС Польщі вважають, що назріла необхідність створення відомства, яке займалося б питаннями українських мігрантів на державному рівні.

«Під час постійного комітету (Ради міністрів) буде розглянута резолюція в справі програми будівництва паркану. Опрацьовується закон. Ми передбачаємо, що у вересні має початися будівництво», – сказав міністр.

Вартість побудови огорожі оцінюють приблизно в 300 мільйонів злотих (71 мільйон євро). Це буде паркан із відповідною сіткою заввишки до двох метрів, що буде закріплений на глибині приблизно півметра.

Огорожу збудують уздовж східного кордону Польщі з Україною та Білоруссю. Інвестицію хочуть завершити впродовж 3-4 років. Насамперед паркан будуть встановлювати у тих місцях, де є найбільший ризик міграції кабанів.

Раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда підписав спецзакон про боротьбу з африканською чумою свиней (АЧС).

Загалом у Польщі з 2014 року зафіксовано 104 вогнища АЧС, при цьому 81 – цього року. Крім того, за цей час АЧС виявлена майже в 900 диких кабанів поблизу польсько-білоруського кордону, а також в околицях Варшави.

Раніше Польща повідомила про плани збудувати паркан на кордоні з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: