НАБУ розслідує можливе збагачення нардепа від «Опоблоку»

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації народного депутата від «Опозиційного блоку» Юрія Мороко.

Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи зазначають, що Мороко у виправленій декларації за 2015 рік вказав загальну суму грошових активів у розмірі 1,12 млн грн, а за 2016 рік – 12,69 млн грн. Різниця між 2016 і 2015 роком становить близько 11,57 млн ​​грн. У дружини нардепа Тетяни Мороко у 2015 році було задекларовано грошових активів на загальну суму 3,46 млн грн, а в 2016 – 40,56 млн грн. Відповідно різниця між двома деклараціями становить близько 37,1 млн грн.

На думку НАБУ, зазначені розміри активів не відповідають рівню доходів Мороко та його дружини за 2015-2016 роки та може свідчити про можливе набуття нардепом у власність грошових активів, у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами.

Так у Бюро вказують, що у 2015 році загальний розмір доходів політика становив 910,5 тисяч гривень, а дружини – майже 1,8 млн грн, які були отримані у виді процентів від вкладу в ПриватБанку. Наступного року Мороко заробив майже 1,15 млн грн, а його дружина – 2,04 млн грн, що не відповідає задекларованим грошовим активам.

У зв'язку з цим, детективи просили суд надати доступ до документів ВТБ Банку, де у нардепа є грошові вклади. У Бюро просили дати інформацію по рахунках політика, в тому числі до виписки про рух коштів.

Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує брехню в декларації переможця конкурсу до Верховного суду.

Раніше Бюро розслідувало незаконне збагачення нардепа з групи «Відродження».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО