У столиці підвищать тариф на тепло

Національна комісія, що відповідає за регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила з 1 серпня збільшення тарифу на виробництво теплової енергії для комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії в четвер, 14 червня, передає «Слово і Діло».

Так, тариф на виробництво теплової енергії, яка використовується для надання населенню послуг із централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, зросте на 0,2%, або на 1,53 гривень/Гкал, до 784,58 гривень/Гкал порівняно з чинними тарифами «Київенерго» (без ПДВ).

Тепер проект рішення буде винесений на громадські слухання. Остаточний тариф на теплову енергію, який включає в себе не лише тариф на виробництво, а ще й тариф на транспортування й постачання теплової енергії, встановлюватиме КМДА.

У проекті рішення також зазначено, що тариф на відпуск електричної енергії буде на рівні 182,93 коп/кВт-год; на виробництво теплової енергії для надання релігійним організаціям послуг з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води – 479,06 грн/Гкал, установам, які фінансуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, – 1 171,89 грн/Гкал і для потреб інших споживачів – 1 181,05 грн/Гкал.

Також Комісія видала ліцензію «Київтеплоенерго».

Раніше в «Нафтогазі» розповіли, чому в киян немає гарячої води.

Також відзначимо, що киян просили висловитися щодо підвищення тарифів на проїзд.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО