САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо судді ВАСУ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро скерували до суду обвинувальний акт щодо судді Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна, якого підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили в Антикорупційної прокуратурі.

«САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ 7 червня скеровано до Печерського районного суду міста Києва обвинувальний акт щодо судді Вищого адміністративного суду України, який обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ст. 366-1 Кримінального кодексу України, а саме в поданні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у деклараціях», – зазначили в прокуратурі.

За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до електронних декларацій за 2015 і 2016 роки. Йдеться про дві квартири в центрі Києва, власником яких є мати Голяшкіна. У зазначених квартирах суддя ВАСУ проживав разом із сім'єю, однак не зазначив цей факт у деклараціях.

Детективи НАБУ вважають, що суддя звернувся до таких дій навмисне, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану й усього наявного в нього та членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службове житло в Києві.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування щодо судді ВАСУ Голяшкіна.

Раніше Бюро розслідувало можливе незаконне збагачення Голяшкіна. Однак поки йому не повідомили про підозру за цією статтею.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО