Жителі Луганської області знову сидять без світла

Понад дві тисячі споживачів Луганської області через негоду та обстріли бойовиків залишилися без електропостачання.

Про це повідомляє прес-служба «Луганського енергетичного об'єднання», передає «Слово і Діло».

«Гроза, бойові дії та нестабільність енергосистеми призвели до нових відключень на підконтрольній території Луганської області вранці 18 травня. Так, за оперативною інформацією станом на 8:30, без електроенергії перебували 2603 споживачі. 4 населених пункти знеструмлені повністю, ще 5 – частково. Без живлення 39 підстанцій», – ідеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що на території обслуговування Попаснянського РЕМ із вечора 17 травня через грозу без електроенергії частково опинилися жителі населеного пункту Золоте (492 абоненти). Сьогодні вранці з цієї ж причини частково знеструмлені Горськ, без світла 1227 споживачів. Також уранці в результаті бойових дій частково було знеструмлене Троїцьке, без світла 322 абоненти.

На території обслуговування Сєвєродонецького РЕМ через грозу з вечора 17 травня без електроенергії перебувають 197 споживачів.

«Тут повністю без світла Пурдівка, Замулівка. Відзначимо, що для цього випадку аварійного відключення для проведення відновлювальних робіт необхідно залучити масштабні людські й матеріальні ресурси, тому що пошкоджена кабельна лінія електропередачі протяжністю 4,5 кілометри, її ремонт завжди був проблемним і тривалим. На жаль, сумнівним є знаходження енергетиками таких можливостей без сторонньої допомоги. Хоча серед знеструмлених об'єктів є й вкрай важливі, наприклад, дві військові частини», – підкреслюється в повідомленні.

При цьому додається, що також зі вчорашнього вечора через негоду знеструмлена низка населених пунктів на території обслуговування Біловодського РЕМ. Повністю без світла Благодатне та Червона Зоря, частково – Нікольське, Нікольське-1, Шелестівка. Загалом 365 споживачів.

Раніше стало відомо, як зростуть ціни на електроенергію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО