Україні загрожує потрапляння до чорного списку офшорів ЄС

Україна може потрапити до офшорного списку країн Європейського Союзу, якщо не ратифікує угоду MLI до 2019 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну, передають «Українські новини».

Багатостороння конвенція MLI – це угода, долучившись до якої, країна отримує можливість одночасного внесення змін до всіх або деяких чинних Конвенцій про запобігання подвійному оподаткуванню. Угода є частиною Плану дій BEPS (Base erosion and Profit Shifting) протидії розмиванню бази й виведенню прибутку з-під оподатковування. Ця угода є кроком 15 BEPS Плану дій BEPS.

Підписавши й ратифікувавши Багатосторонню конвенцію, Україна водночас також виконує кроки 6 і 14 плану BEPS, що входять до мінімального стандарту плану BEPS.

Наразі від президента очікується надання повноважень міністрові фінансів України на підписання угоди MLI. Потім угоду має ратифікувати парламент. Україна має ратифікувати угоду MLI до кінця року, інакше може потрапити до офшорного списку країн ЄС.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів виключив Естонію, Латвію, Грузію, Угорщину, Мальту з ризикових країн у частині контролю над трансфертним ціноутворенням.

Раніше офшори Порошенка спливли в новому розслідуванні журналістів зі всього світу. Пізніше в Порошенка заявили, що «Райські документи» – це «безпідставні домисли».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО