Навіть «Безсмертний полк» РФ розглядає як підрозділ збройних сил – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що акція «Безсмертний полк» може бути частиною гібридної війни Росії.

Про це він заявив в ході акції Перша хвилина світу, передає Слово і Діло.

«Я дуже добре розумію почуття українців, які хочуть вшанувати пам'ять дідів і прадідів, які здобули перемогу у Другій світовій. Але мушу ще раз застерегти дорогих співвітчизників, які не до кінця розібралися у всіх нюансах лукавої московської політики, ту частину, яка ще ведеться на російську пропаганду і її підспівувачів з п'ятої колони різних політичних сил, які всередині країни, всередині парламенту і за її межами. Вони думають не про вас і не про вашу гордість, а про свої геополітичні імперські агресивні цілі», - заявив президент.

Слід визнати, що кремлівські психологи вміють грати на природних емоціях людей, зазначив він.

«І я прошу вас, будьте обережні, прошу вас - не дайте себе використовувати», - сказав Порошенко.

  Президент звернув увагу на різницю між українським і російським поглядом на історію і її пам'ятні дати.   «Вони святкують в мілітарному угарі, агресивно, а ми відзначаємо ці дні разом з усією Європою», - зазначив глава держави.   За його словами, навіть Безсмертний полк Росія розглядає як ніби даний підрозділ сучасних збройних сил Росії.

«Його місія - участь в гібридній війні, яку Москва веде різними методами не тільки проти України, але і проти Європейського Союзу, проти Сполучених Штатів і проти інших країн, і власне кажучи, проти всього світу», - сказав Порошенко.

Як відомо, на Арсенальній стартувала акція «Безсмертний полк». В ході акції невідомі намагалися прорвати кордон поліції.

Тим часом, Нацкорпус прийшов під будівлю телеканалу Інтер через антиукраїнську редакційну політику каналу.

Нагадаємо, в середу, 9 травня в Україні заплановано проведення близько 1,5 тисячі масових заходів, участь в них візьмуть понад 355 000 чоловік.

Раніше, президент заявив, що кілька поколінь українців виросли на ретельно відретушованій версії Великої Вітчизняної війни.

Детальніше про те, що до 9 травня обіцяють політики - в нашому огляді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО