«Укрзалізниця» запустить залізнично-автомобільні перевезення до Європи

«Укрзалізниця» та угорська державна залізнична компанія Magyar Аllamvasutak (MАV) домовилися про спільний розвиток контрейлерних перевезень.

Про це повідомила прес-служба українського перевізника за підсумками робочого відрядження до Будапешта в. о. голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова, який провів переговори з менеджментом угорських залізниць, передає «Слово і Діло».

Контрейлерні перевезення – це комбіновані залізнично-автомобільні перевезення причепів, напівпричепів, трейлерів або зйомних кузовів на залізничній платформі.

Зараз це питання є актуальним, враховуючи зростання вантажопотоку в європейському напрямку, відзначають в «Укрзалізниці». За даними компанії, за три місяці 2018 року обсяги перевезень вантажів залізничним транспортом між Україною та Угорщиною склали понад 1 млн тонн (+168,35 тис. тонн або 18,6% до аналогічного періоду 2017 року).

«Контрейлерні перевезення – це альтернатива міжнародним автомобільним перевезенням, яка дозволить вирішити відразу кілька питань, зокрема надання дозволів на здійснення міжнародних автомобільних перевезень, адже вантаж перейде на залізничні платформи, в результаті чого буде мінімізований вплив автотранспорту на екологію», – зазначив Кравцов.

Крім цього, під час переговорів керівники залізниць України та Угорщини обговорили питання розвитку транзитних перевезень вантажів із Китаю в напрямку Європи через перехід на кордоні Україна-Німеччина.

Раніше стало відомо, що «Укрзалізниця» запустить потяг Мукачево-Будапешт.

Також нагадаємо, «Укрзалізниця» запровадила єдину ціну на всі напої.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО