В Україні пропонують запровадити санкції проти видавництв РФ

Держкомтелерадіо ініціює застосування економічних санкцій до юридичних осіб РФ, які друкують і поширюють видання антиукраїнського змісту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба відомства.

Відповідну ініціативу Держкомтелерадіо представить на розгляд Кабміну.

«З метою захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України та відповідно до статті 5 закону України «Про санкції» Держкомтелерадіо пропонує винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) юридичних осіб Російської Федерації, які продукують і поширюють на території України видавничу продукцію антиукраїнського змісту», – йдеться в повідомленні.

У відомстві також розповіли, що за результатами моніторингу 2015-2018 років складений перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права й свободи людини.

До переліку внесені 172 видання, випущені 35 видавництвами.

«Серед інших чітко виділяються видавництва, в діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту займає помітне місце й має систематичний характер. Це, зокрема, такі російські видавництва, як «Алгоритм», «Книжковий світ», «Центрполіграф», «Ексмо», АСТ, «Вече» та інші», – йдеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві виявили значну кількість веб-сайтів, які пропонують до продажу вищевказану літературу в паперовому або електронному вигляді, а також надають можливість прочитання цих книг у режимі онлайн.

Раніше Держкомтелерадіо розширив до 172 книг перелік видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України.

Також Держкомтелерадіо заборонив ввезення в Україну двох книг Азарова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО