Силовики розповіли, чому близькість населених пунктів до арсеналів є проблемою

Питання близькості розташування населених пунктів до арсеналів становить велику проблему для України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає «РБК-Україна».

«На сьогодні питання розташування населених пунктів до арсеналів становить велику проблему для нашої держави ... Цю проблему ми намагаємося зараз вирішити: порушуємо ці питання і перед урядом, і перед іншими органами виконавчої влади. Але це вимагає великих коштів – або збудувати новий арсенал у безпечному місці, або відселити людей від арсеналу», – сказав він.

Шевцов зазначив, що для безпеки населення Збройними силами був обраний шлях будівництва надійних сховищ боєприпасів.

«Ми зараз пішли таким шляхом – ми будуємо надійні сховища для укриття боєприпасів. Щодо можливості повторення такої ситуації, то ми докладаємо максимальних зусиль для недопущення таких випадків, але на сьогодні багато боєприпасів ще лежать в землі й потребують ретельного ставлення до них», – сказав Шевцов.

Нагадаємо, до Балаклеї після пожежі почало повертатися населення міста, яке було евакуйоване в результаті надзвичайної події.

Раніше стали відомі можливі причини пожежі.

Як відомо, пожежа на технічній території військового арсеналу виникла вдень 3 травня. Жертв і постраждалих у результаті події немає.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО