У ДСНС розповіли, чому не пустили Бочковського на роботу

Поновленого судом голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського не пустили до будівлі ДСНС, тому що йому не вистачає відповідного рішення про допуск від уряду.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив представник кадрового апарату ДСНС, пише «Укрінформ».

«Представник ДСНС пояснив, що дозволом на допуск до адміністративної будівлі для Бочковського може бути лише відповідне рішення уряду, а не судова ухвала. Наразі ж такого розпорядження Кабміну немає», – йдеться в повідомленні.

Адвокат Бочковського Ігор Федоренко, з яким він 27 квітня прийшов під стіни ДСНС, заявив, що рішення суду є достатньою підставою для допуску його клієнта до роботи.

«Воно (рішення суду – ред.) захищає його й поновлює його трудові права. Він має виходити на роботу. Він має бути забезпечений своєю роботою й він має отримувати за неї заробітну плату від сьогодні й компенсацію за ті дні, в які він вимушено не був допущений до роботи», – підкреслив адвокат.

Також адвокат склав акт про недопуск Бочковського на роботу й заявив, що йде разом зі своїм підзахисним до поліції. Федорченко заявив, що судова ухвала зобов’язує пропустити на робоче місце Бочковського, а питання про поновлення його на посаді голови має вирішуватися пізніше.

Як повідомлялося, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва скасував звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року на засіданні уряду в прямому ефірі затримали керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО