Суд звільнив підприємців-пенсіонерів від сплати ЄСВ

Читать на русском
Верховний суд постановив звільнити від сплати єдиного соціального внеску фізичних осіб-підприємців, які перебувають на пенсії.

Верховний суд постановив звільнити від сплати єдиного соціального внеску фізичних осіб-підприємців, які перебувають на пенсії.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Як повідомляє портал судової влади, суд вирішив, що фізичні особи-підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують пенсію або соціальну допомогу.

У рішенні зазначається, що такі особи можуть бути платниками єдиного внеску виключно за умови добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Верховний суд зазначив, що звільнення фізичної особи-підприємця, який обрав спрощену систему оподаткування, від сплати єдиного внеску можливе за наявності двох умов: по-перше, така особа повинна мати статус пенсіонера за віком або людини з інвалідністю; по-друге, отримувати відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Із січня до грудня 2018 року розмір мінімального єдиного внеску становить 819 гривень.

Раніше Розенко відзвітував про перерахунок військових пенсій.

Нагадаємо, Рева намір скасувати зрівнялівку військових пенсій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: