ГПУ передала до НАБУ справу Арбузова

Генеральна прокуратура доручила здійснювати досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення 220 мільйонів гривень колишнім головою Націнального банку України Сергія Арбузова детективам Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, якою відмовлено в знятті арешту з майна чиновника-втікача, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Арбузова подав клопотання про зняття арешту з двох земельних ділянок площею 0,12 і 0,136 га, житлового будинку площею 313 кв. м, двокімнатної квартири площею 45 кв. м, підвального приміщення в житловому будинку площею 125 кв. м і двох нежитлових вбудованих приміщень у житловому будинку площею 396 кв. м і 91 кв. м. Обґрунтовуючи своє клопотання, адвокат вказував, що досудове розслідування в зазначеному провадженні здійснюється майже 4 роки, а обвинувальний акт так і не був скерований до суду.

Суд відмовив, оскільки їм не підсудна ця справа і її необхідно подавати за місцем реєстрації Головного слідчого управління Генпрокуратури, тобто до Печерського райсуду Києва. Суддя вказав, що справу хоч і передали до НАБУ, проте там за розслідування не бралися й передали її до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для визначення підслідності в кримінальному провадженні.

Нагадаємо, суд зняв арешт із рахунків компаній, яких пов'язують із сином Януковича.

Пізніше в суді пояснили, з яких компаній зняли арешт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО