УПЦ США підтримала прохання про автокефалію УПЦ

Постійна конференція єпископів Української православної церкви США підтримала прохання до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

Пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті УПЦ США.

«Постійна Конференція Українських Православних Єпископів поза межами України написала відповідного листа про підтримку дій, проведених Його Всесвятістю і Константинопольським Священним Синодом про можливе надання Томосу автокефалії Української Православної Церкви», - сказано в заяві.

УПЦ США ​​була організована в 1919 році групою українців в Сполучених Штатах. У 1924 році її очолив єпископ Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) Іван Теодорович. У 1995 році більша частина парафій відійшла під юрисдикцію Константинопольського патріархату, в 1998 році чотири парафії перейшли до УПЦ КП.

Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви.

Документ Верховна Рада ухвалила 19 квітня 268 голосами. Пізніше повідомлялося, що Вселенський патріарх розпочав розгляд прохання України про автокефалію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО