САП передала до Нацполіції справу «дочки» французької фармкомпанії

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала кримінальне провадження, порушене за фактами можливого шахрайства, отримання неправомірної вигоди, а також винесення суддею неправосудного рішення про стягнення коштів із рахунків «дочки» французької фармацевтичної компанії Sanofi ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» за підслідністю до управління поліції Києва.

Таку постанову виніс заступник керівника САП Володимир Кривенко ще 22 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що заступник голови Антикорупційної прокуратури визначив підслідність у цій справі за Оболонським управлінням поліції головного управління Національної поліції в місті Києві.

Як відомо, за клопотанням детектива НАБУ на кошти Міністерства юстиції в розмірі майже 46 мільйонів гривень був накладений арешт. Ця сума перебуває на розрахунковому рахунку Мін'юсту, відкритому в Державній казначейській службі, й була перерахована на нього за рішенням Господарського суду міста Києва з рахунку компанії «Санофі-Авентіс Україна» за позовом «Хоса-Плекс Украина», «Байнер Груп» и ФК «Авісто». Представники французької «дочки» також намагалися оскаржити це рішення в Київському апеляційному госпсуді, проте він залишив його в силі.

Також вказується, що ці кошти призначені для стягнення на користь ТОВ «ФК «Авісто». Зазначена компанія двічі намагалася оскаржити рішення про арешт коштів у Апеляційному суді міста Києва, проте колегія суддів відмовляла в задоволенні. На думку суддів, арешт зазначених коштів судом першої інстанції обґрунтований, оскільки його метою є забезпечення схоронності речові докази в кримінальному провадженні. До того ж після зняття з них арешту грошові кошти можуть зникнути або бути приховані чи відчужені, тому арешт на це майно слідчим суддею накладений обґрунтовано, за наявності для цього достатніх правових підстав.

Цього разу ФК «Авісто» спробувала зняти арешт із 46 млн грн в Оболонському райсуді Києва, однак і там фірмі відмовили.

Нагадаємо, НАБУ провело обшуки в Мін'юсті. Як стало відомо, детективи підозрюють чиновників міністерства в розтраті пристойної суми.

Згодом журналіст «Слова і Діла» з'ясував деталі справи, в рамках якої пройшли обшуки в Мін'юсті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО