НАБУ розслідувало історію з 500 гривнями в листі, що надіслали до ВССУ

Читать на русском
В Антикорупційному бюро вивчали історію з конвертом, в якому лежало 500 гривень нібито для судді Вищого спецсуду.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводили досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливої пропозиції хабара судді Вищого спеціалізованого суду України Ірині Григор'євій.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що в середині жовтня 2017 року на адресу Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ надійшов лист від адвоката, в якому виявили його заяву про усунення недоліків із додатками, адресовану на ім'я судді Григор'євої, та купюру в 500 гривень. Про зазначений випадок працівники канцелярії Вищого спецсуду склали акт.

Цю заяву адвоката розглядала колегія суддів, до якої також увійшла Григор'єва. Суддями була складена службова записка про необхідність повідомлення до компетентних органів про можливу наявність у діях адвоката ознак складу злочину ст. 369 ККУ (пропозиція хабара).

У НАБУ повідомили, що під час допиту судді, які увійшли до колегії суддів, заявили, що зазначеного адвоката не знають, у жодних відносмнах із ним не перебувають. З питань, пов'язаних із розглядом поданих скарг та заяви, безпосередньо до суддів ніхто не звертався. Обставини потапляння 500 грн до конверта разом із заявою їм невідомі.

Також Бюро допитало як свідка згаданого адвоката. Він зазначив, що йому невідомо, звідки в поштовому конверті могла взятися купюра номіналом 500 грн. Він не клав жодних грошових коштів разом зі своєю заявою до конверта й не має стосунку до виявлених у конверті грошових коштів. Крім того, за його словами, колегії суддів, які розглядали його заяву, неправомірну вигоду жодним чином не пропонував.

У зв'язку з неможливістю зібрати достатню кількість доказів для повідомлення про підозру адвокату в правоохоронному органі думають про закриття справи. Через це в Бюро вирішили конфіскувати зазначені 500 грн у власність держави.

Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в НАБУ передали справу про незаконну передачу землі в Київській області.

Раніше в Бюро розповіли, як виводили гроші з «Укрнафти».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: