СБУ назвала імена найманців групи «Вагнера»

В СБУ назвали імена найманців приватної військової компанії «Вагнера», які були таємно переправлені на крейсері Варяг до Сирії.

Відповідний текст заяви оприлюднили на сайті спецслужби, пише «Слово і Діло».

«Попри заяви Міноборони РФ про нібито непридатність крейсера «Варяг» для перевезення особового складу й техніки, СБУ на додаток оприлюднить список найманців ПВК «Вагнера», які були приховано доправлені з Владивостока до Сирії саме на цьому кораблі ВМФ РФ (жителі Приморського краю, Амурської області та Республіки Саха-Якутія)», – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі додали, що як мінімум дві людини з цього списку загинули.

Нагадаємо, напередодні в СБУ заявили про затримання росіянина, який проходив службу на крейсері «Варяг». Під час допиту він, зокрема, надав свідчення про таємне переправлення до Сирії найманців ПВК «Вагнера».

Раніше в Росії розповіли подробиці про діяльність групи «Вагнера», в тому числі про те, що станом на лютий 2018 року чисельність російської ПВК становила щонайменше 3602 особи.

Також у лютому ЗМІ повідомили про значну кількість загиблих найманців ПВК «Вагнера» під час авіаудару в Сирії. Різні джерела називали кількість загиблих від 100 до 600 людей.

Восени минулого року в СБУ заявляли, що серед членів ПВК «Вагнера» – 40 українців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО