Суд не визнав суддю Денисюк підозрюваною

Солом’янський суд Києва вирішив, що суддя Господарського суду Харківської області Тетяна Денисюк не набула статусу підозрюваної у встановленому законом порядку.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повному тексті ухвали про відмову в застосуванні запобіжного заходу. Текст рішення «Судовому репортеру» передав адвокат Тетяни Денисюк.

Згідно з КПК, передбачено особливий порядок кримінального провадження стосовно судді. А саме письмове повідомлення про підозру судді здійснює генеральний прокурор або його заступник.

І передоручення таких повноважень КПК не передбачає.

Але судді Денисюк про підозру письмово повідомив детектив НАБУ за дорученням заступника генпрокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Тобто судді не повідомлено підозру у встановленому законом порядку.

На підставі цього суддя ухвалив відмовити у застосуванні запобіжного заходу, оскільки, на його думку, Тетяна Денисюк фактично не є підозрюваною.

Як відомо, саме на цьому наполягали адвокати судді під час розгляду клопотання.

Прокурор хотів, щоб до Денисюк застосували заставу у понад 6 млн грн. Суд залишив клопотання без задоволення. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що детектив НАБУ повідомив судді Господарського суду Харківської області Тетяні Денисюк підозру у зловживанні службовим становищем і винесенні завідомо неправосудного рішення (ч.2 ст.364 і ч.1 ст.375 КК).

Нагадаємо також, що суд відмовив у обранні запобіжного заходу судді Денисюк.

Раніше НАБУ отримало доступ до її дзвінків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО