Волкер натякнув Росії на нові санкції

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії необхідно не лише зберегти, а й посилити.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє італійська газета «Стампа».

«Скасовувати санкції точно було б неправильним сигналом. Ми маємо гарантувати, що санкції залишаться в силі, а, можливо, й посиляться через дії Росії», – сказав Волкер в інтерв'ю газеті.

Причиною для санкцій він назвав те, що «Росія не дотримується зобов'язань щодо виконання Мінських домовленостей».

«Вона робила й інші речі, наприклад, здійснила атаку із застосуванням нервово-паралітичного газу у Великій Британії», – додав Волкер.

Крім того, він застеріг Італію від зняття санкцій із Росії в односторонньому порядку.

«Італія не може зняти санкції з Росії без тяжких наслідків», – заявив Волкер.

«Це європейські заходи, а не італійські. Їх недотримання насамперед викликало б проблеми з Брюсселем», – додав він.

Волкер висловився за призупинення проекту газопроводу «Північний потік-2», зазначивши, що він «зміцнює залежність Європи від російського газу». Він закликав забезпечити різноманітність у закупівлі газу для Європи.

«Необхідно продовжувати розвиток і доступ до неросійських джерел постачання, тобто до американських, норвезьких, африканських та з Катару», – сказав він.

Волкер також висловився про удари по Сирії, заявивши, що їх мета «не завдати шкоди Сирії чи спровокувати конфлікт із Росією, а зупинити використання хімічної зброї та закласти основи для завершення конфлікту».

Раніше постпред США в ООН Ніккі Гейлі повідомила, що Вашингтон має намір у понеділок оголосити про нові санкції проти Росії.

Велика Британія також розмірковує над санкціями проти російських олігархів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО