Україна та Румунія знайдуть компроміс у питанні освіти меншин

Київ і Бухарест домовилися про необхідність пошуку компромісу в суперечці навколо освіти меншин.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві МЗС за підсумками зустрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з державним секретарем міністерства закордонних справ Румунії Денуцем Некулееску.

Відзначається, що Україна і Румунія погодилися з необхідністю пошуку компромісних підходів в питанні забезпечення освітніх прав румунської меншини в Україні та української меншини в Румунії.

Боднар повідомив румунському колезі про хід імплементації положень Закону України «Про освіту» та актуальні питання захисту прав представників національних меншин в Україні.

Сторони також обговорили комплекс питань українсько-румунських відносин, розвиток політичного діалогу з акцентом на тематику загальноєвропейської і регіональної безпеки, а також культурно-гуманітарну проблематику.

Уряд Румунії вважає за необхідне продовження діалогу з Україною в багатосторонньому форматі, зокрема в НАТО, незважаючи на невирішену суперечку по ст.7 закону «Про освіту».

Нагадаємо, на відміну від Румунії, Угорщина блокує подальше зближення України з НАТО і ЄС. Про те, яким буде новий курс читайте про перемогу Орбана.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО