Цукерберг назвав протистояння РФ і Facebook «гонитвою озброєнь»

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг дає свідчення сенаторам з приводу найбільшої крадіжки даних користувачів.

За його словами, деякі люди в Росії намагаються користуватися соцмережею в своїх інтересах. Говорячи про це, бізнесмен провів паралель з гонкою озброєнь.

Компанія видалила «десятки тисяч підроблених облікових записів під час виборів в Німеччині і Франції до того, як вони встигли щось зробити», заявив Цукерберг. Facebook для розпізнавання «тролів» почав використовувати нові інструменти, засновані на штучному інтелекті, зазначив він.

«Але природа подібної діяльності полягає в тому, що в Росії є люди, які намагаються експлуатувати наш і інші інтернет-сервіси. Вони будуть підвищувати свої вміння і навички, і нам потрібно підвищувати свій захист відповідно до цього», - резюмував підприємець.

Нагадаємо, голова Facebook Марк Цукерберг в наданих ним Конгресу США письмових свідченнях вибачився за те, що керівництво соціальної мережі не змогло вчасно помітити і запобігти втручанню Росії у вибори американського президента 2016 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО