Капітану «Норда» заборонили їздити до Криму

Суд відпустив під особисте зобов’язання капітана керченського судна «Норд» Володимира Горбенка.

Про це УП повідомила речниця прокуратури Криму Тетяна Тихончик, пише «Слово і Діло». Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури.

«Він (Горбенко – ред..) має з’являтися до слідчого, а також не відвідувати тимчасово окуповану територію півострову Крим», – пояснила Тихончик.

Раніше в середу стало відомо, що Горбенку повідомили про ще одну підозру – незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.

25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором Російської Федерації.

У ході перевірки встановили, що воно зареєстроване в окупованому Росією Криму. 30 березня суд заарештував судно «Норд» .

2 квітня капітану рибальського судна оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

6 квітня Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 35 тисяч 240 гривень. Того ж дня заставу внесли.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО