Лист до Луценка: Савченко планує повернутися в політику

Народний депутат Надія Савченко, яка перебуває під арештом у слідчому ізоляторі СБУ, просить генерального прокурора Юрія Луценка та омбудсмена Людмилу Денісову надати дозволи на її побачення з офіційними помічниками-консультантами.

Скан-копію звернень оприлюднила прес-служба Савченко на її сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що народний депутат «вимагає надання їй можливості здійснювати депутатську, громадську й політичну діяльність».

«Для цього звернулася до омбудсмена та генпрокурора з відповідними зверненнями про надання дозволу на побачення з офіційними помічниками-консультантами», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Зокрема, в клопотанні Денісовій Савченко називає своє ув'язнення «незаконним і упередженим» і заявляє, що воно заважає їй здійснювати повноваження народного депутата, зокрема працювати зі зверненнями громадян і здійснювати «парламентську роботу». Тому вона просить дозволу на побачення з консультантами Тетяною Проторченко, Тетяною Сапсай та Іриною Юзик.

У зверненні до Луценка Савченко нагадує йому про час, коли політик був поміщений до в'язниці, а згодом помилуваний указом на той час президента Віктора Януковича.

Як повідомлялося, правоохоронці провели обшук у столичній квартирі народного депутата Надії Савченко.

Пізніше стало відомо, що слідчі Служби безпеки України під час обшуку в квартирі народного депутата Надії Савченко вилучили її нагородний пістолет і патрони до нього.

Раніше повідомлялося, що в четвер, 5 квітня, допит народного депутата Надії Савченко на поліграфі не відбувся, але була проведена психофізіологічна експертиза.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності й надала дозвіл на її затримання та арешт.

Незабаром суд помістив політика під варту до 20 травня 2018 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО