Полторак говорить, що Javelin Україна отримає вчасно

Американські переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin Україна отримає вчасно, коли все буде готово для цього.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю «Урядовому кур'єру».

«США одними з перших підтримали нас у прагненні захистити свій суверенітет, і ця допомога дуже важлива й ефективна. Так, ми очікуємо від США «Джавеліни» (Javelin), і вони будуть у нас вчасно – тоді, коли все буде готово для цього. Ні на день раніше, а й ні на день пізніше», – сказав Полторак.

За його словами, українські сили матимуть протитанкові ракетні та антиснайперські комплекси, засоби електронної боротьби й повітряної оборони та деякі інші речі.

«Путін нещодавно заявив про наявність у російській армії нових зразків озброєнь, зокрема ракет. Риторика щорічного звіту Путіна свідчить, що вектор зовнішньополітичної діяльності РФ – агресія. Тому рішення Вашингтона про надання нам озброєнь у такій ситуації важко переоцінити», – додав міністр.

При цьому він додав, що український оборонно-промисловий комплекс також нарощує потужності й окремі зразки української військової техніки, зброї та обладнання здатні конкурувати навіть із найкращими світовими зразками.

Нагадаємо, напочатку березня США підтвердили передачу Javelin Україні.

Як відомо, в ухваленому Конгресом США законі про виділення Україні військової допомоги є уточнення, яке забороняє надавати озброєння спецпризначенцям Національної гвардії «Азов».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО