У НАЗК відзвітували, скільки декларацій було подано на 1 квітня

До Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подано 816 509 декларацій за 2017 рік.

Дані оприлюднила прес-служба Національного агентства з протидії корупції станом на 00:00 1 квітня, передає «Слово і Діло».

Там додали, що черговий етап подання декларацій почався 1 січня і завершився 1 квітня.

«Основні проблеми, з якими зіткнулися суб'єкти декларування - це втрачені паролі до електронно-цифрового підпису, закінчення терміну електронно-цифрового підпису, несвоєчасна зміна поштової скриньки з ворожих російських поштових сервісів: mail.ru, list.ru, yandex.ru та інших, а також помилки в прізвищах, ІПН, правопис прізвищ, імен, по батькові російською мовою та інші», - йдеться в звіті.

«Черговий рік поспіль суб'єкти декларування демонструють низьку організованість щодо заповнення декларацій, створення чернеток, перевірки терміну дії ЕЦП, даних персонального кабінету і т.д.», - підкреслили в агентстві.

«Зараз Національне агентство, зокрема його уповноважених осіб, чекає робота по перевірці поданих декларацій», - додали в НАЗК.

Раніше стало відомо, що декларацію про доходи за 2017 рік подав президент Петро Порошенко.

Також про свої доходи розповіла лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО