Держдеп привітав підписання контракту на поставки Польщі американських ракет

Державний департамент Сполучених Штатів Америки вітає яке відбулося напередодні підписання контракту про першу фазу поставок Польщі американських ракет «Патріот».

Про це йдеться в заяві Держдепу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

«Сполучені Штати вітають підписання у Варшаві контракту про першу фазу поставок оборонних ракетних систем« Патріот »вартістю 4,6 мільярдів доларів», – наголошується в заяві.

У Держдепі заявляють, що угода передбачає постачання «абсолютно нових сучасних систем команд і контролю для протиповітряної і протиракетної оборони Польщі».

«Підписання цієї угоди посилить міць і можливості щодо забезпечення безпеки США, Польщі та союзників НАТО на східному фланзі», – підкреслює Держдеп.

У заяві висловлюється сподівання на те, що сторонами «буде продовжена робота над завершенням угоди про другу фазу поставок».

Підписання американо-польської угоди про постачання «Патріотів» відбулося в рамках візиту до Варшави президента США Дональда Трампа в 2017 році. Як повідомлялося, перша партія ракет, які планується встановити в межують з Росією районах країни, повинна бути передана Польщі в 2022 році.

Частина компонентів ракет буде проводитися на польських підприємствах.

Нагадаємо, Держдеп схвалив поставки Javelin в Україні.

Раніше стало відомо, що Україна домовляється з США про способи поставки Javelin.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО