Скандальний суддя Кірєєв отримав у Росії ліцензію адвоката

Колишній суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, який виніс вирок Юлії Тимошенко й перебуває в розшуку, отримав адвокатську ліцензію в Москві.

Як інформує «Слово і Діло», про це свідчать дані Адвокатської палати Москви, передає sud.ua.

Зазначимо, Родіон Кірєєв – колишній суддя Печерського районного суду міста Києва. Став відомим завдяки судовому процесу над лідером ВО «Батьківщина» Юлією Тимошенко. В Україні його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 (винесення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2011 року суддя Кірєєв визнав Юлію Тимошенко винною в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення повноважень) КК України, й призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном 7 років із позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, пов'язаних із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків терміном на 3 роки.

Через три роки Верховний суд України скасував зазначений вирок і закрив справу щодо Тимошенко в зв'язку з відсутністю події злочину.

Цього ж року Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження щодо Кірєєва, а згодом МВС оголосило його в розшук. У ГПУ зазначили, що Кірєєв під час розгляду справи Тимошенко навмисно, систематично й грубо порушував право Тимошенко на захист.

Коли підозрюваний зник із поля зору правоохоронців, Антон Геращенко повідомляв, що він перебуває в Криму.

В 2015 році Верховна Рада України постановила заарештувати Кірєєва, а в 2016 році президент України Петро Порошенко звільнив його з посади.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО