Росія відповіла на висилку дипломатів зі США

Росія вишле з країни 60 працівників американської дипломатичної місії. Це стане відповіддю на висилку зі США 60 російських дипломатів.

Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, передає «Слово і Діло» з посиланням на РІА «Новости».

«Зрозуміло, що рішення ухвалюватиме політичне керівництво країни, але зрозуміло, що заходи будуть дзеркальними, торкнуться того ж числа працівників, оскільки чисельність наших дипмісій однакова», – підкреслив Джабаров, зазначивши, що це стане «подарунком у відповідь для США».

Також він висловив упевненість, що рішення про висилку працівників російської дипломатичної місії президент США Дональд Трамп ухвалив під «сильним тиском американського істеблішменту». Причина в тому, що Трамп привітав Путіна з переобранням, й у підготовці до особистої зустрічі.

«Йому довелося ухвалити це рішення про висилку, щоб довести, що він не друг Росії», – впевнений Джабаров.

Раніше про намір вислати російських дипломатів заявили в США та 14 країнах ЄС. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков уже заявив, що «зрозуміло, в кожному такому випадку, звичайно, працюватиме принцип взаємності».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО