Законопроект про уніфікацію системи соціальної допомоги так і не з'явився в Раді, як обіцяв Рева

Міністр соціальної політики Андрій Рева провалив обіцянку до кінця 2017 року подати до Верховної Ради законопроект про уніфікацію системи надання соціальної допомоги, згідно з яким люди отримували б гроші не за статусом, а виходячи з їхніх реальних доходів.

Таку обіцянку він дав 19 жовтня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми зараз готуємо новий закон, який, я сподіваюся, буде переданий до Верховної Ради й ухвалений до нового року, який уніфікує систему надання соціальної допомоги. Тому що те, що в нас зараз робиться, це те саме, що в пенсійній системі. Ми уніфікуємо види допомоги. Люди будуть отримувати (допомогу – ред.) виходячи з їхніх реальних доходів. Якщо вони будуть низькими, значить, ми будемо доплачувати до прожиткового мінімуму. Тобто основний принцип – ми будемо виходити не зі статусу людини, а з її матеріального становища», – заявив Рева.

Як повідомили «Слову і Ділу» в Міністерстві соціальної політики, протягом 2017 року відомство напрацьовувало зміни до чинного законодавства щодо уніфікації системи державної соціальної підтримки населення, однак відповідні зміни наразі продовжують опрацьовуватися в його структурних підрозділах.

Оскільки в 2017 році законопроект щодо уніфікації системи надання соціальної допомоги не буво поданий до Верховної Ради, обіцянка міністра отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рева дав 32 обіцянки, з яких 11 виконав, а 5 – провалив.

Нагадаємо, МВФ запропонував Україні не підвищувати мінімалку.

Також ми писали, що Мінсоцполітики хоче змінити критерії для отримання субсидій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО