Штат ДБР не сформований. Найєм розповів, чому вакансії вільні

Формування штату Державного бюро розслідувань призупинили.

Про це заявив народний депутат Мустафа Найєм у Facebook, передає «Слово і Діло».

За словами парламентаря, очільник відомства Роман Труба «скасував свій наказ про введення в дію регламенту реалізації повноважень директора ДБР, який порушував чинне законодавство».

«Наказ був скасований 2 березня – того ж дня, коли почався конкурс на вакансії керівників територіальних органів ДБР, а також департаменту внутрішнього контролю. Таким чином, один із ключових документів, необхідних для роботи відомства, проіснував трохи більш ніж місяць. За цей час керівництво Бюро затвердило кваліфікаційні вимоги до низки керівних посад, почало формувати внутрішні комісії й уже оголосило початок конкурсу», – пише Найєм.

Раніше стало відомо, що в штаті Державного бюро розслідувань працюють три людини, а його формування відбувається з порушенням чинного законодавства.

22 лютого комісія мала визначити кваліфікаційні вимоги до кандидатів у керівники територіальних управлінь і центрального апарату, а також у працівники підрозділів внутрішнього контролю – «персоналу, який безпосередньо проводитиме перевірку на поліграфі для решти штату ДБР».

Згодом Роман Труба затвердив кваліфікаційні вимоги до цих працівників, що суперечить закону про ДБР. Труба заявив, що він «уже розділив працівників ДБР на тих, у кого будуть спецзвання, і тих, у кого їх не буде».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО