Порошенко підписав закон щодо зброї

Президент Петро Порошенко підписав закон, який забороняє доступ до будівель, у яких працюють державні органи влади, особам зі зброєю та вибухівкою.

Як пише «Слово і Діло», про це глава держави повідомив у соцмережах.

«Підписав закон щодо заборони допуску осіб зі зброєю до будівель, де працюють Верховна Рада, президент, уряд, а також будівель, де працюють інші органи державної влади України», – зазначив він.

Закон набуде чинності в день опублікування. Згідно з нововведенням, народні депутати зобов'язані залишати в спеціальних сейфах зареєстровану зброю й не проносити її до сесійної зали. У будівлі Верховної Ради також встановили додаткове рентген-обладнання для перевірки особистих речей народних депутатів.

Як відомо, 15 березня з народним депутатом Надією Савченко стався інцидент в сесійній залі Верховної Ради. За даними джерел, у неї знайшли три гранати й пістолет, колеги вивели депутата з приміщення.

Працівники державної охорони пояснили, що не знають, чи мала народний Савченко при собі зброю, оскільки, згідно із законодавством, не мають права оглядати речі нардепів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО