Оператор «зливав» телефонні розмови українців ФСБ

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури затримали в Одесі міжнародного оператора телефонного зв'язку, який співпрацював із бойовиками на Донбасі та російськими спецслужбами.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише «Слово і Діло».

За даними правоохоронців, власник компанії, який є громадянином РФ, дав вказівку працівникам маршрутизувати трафік із тимчасово окупованих територій Луганщини в мережі російських операторів мобільного зв'язку.

«Для цього був задіяний спеціальний програмно-апаратний телекомунікаційний комплекс. Оперативники спецслужби задокументували, що через цей незаконний канал зв'язку бойовики «ЛНР» вільно спілкувалися між собою та російськими кураторами», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що російські спецслужби отримали контроль над персональними даними та телефонними розмовами українських громадян та організацій, які користувалися послугами цього оператора.

Також повідомляється, що під час обшуків у офісі, техприміщенні та домівці оператора співробітники СБУ виявили спеціальне телекомунікаційне обладнання вартістю понад півмільйона гривень, яке використовувалося для незаконного маршрутизації трафіку. Також правоохоронці вилучили переписку й документи, що підтверджують надання послуг телефонного зв'язку бойовикам ОРЛО та співпрацю з ФСБ РФ.

В СБУ додають, що зараз у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України громадянину Росії оголошено про підозру в сприянні діяльності терористичної організації. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше в Мінську домовилися відновити мобільний зв'язок на Донбасі.

Також в ОРДЛО з'явився новий вид телефонного бізнесу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО