НАБУ отримало доступ до стоматологічного центру в справі судді ВАСУ

У рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації суддею Вищого адміністративного суду України Олега Голяшкіна детективи НАБУ отримали тимчасовий доступ до анкет дружини судді та його сина в стоматологічному центрі, де вказана адреса їх проживання.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання працівників Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив НАБУ просив надати тимчасовий доступ до документів Міждисциплінарного дентального центру ім. Ю. В. Опанасюка, де міститься інформація про клієнтів центру, а точніше, дружини Голяшкіна та його сина, адреси їх місця проживання, з можливістю вилучення анкет.

У Бюро зазначили, що суддя ВАСУ під час проведення семи допитів відмовився надавати свідчення й відповідати на запитання, а провину в скоєнні кримінальних злочинів не визнав. Детективи направили запит до дентального центру про необхідність надання відомостей і копій підтверджувальних документів із зазначенням адреси проживання дружини Голяшкіна та його сина. У відповідь надійшли копії запитуваних документів.

Під час дослідження зазначених копій документів встановлено, що вони містять відомості про обставини, які підлягають доказуванню в цьому провадженні та мають істотне значення для слідства, й вважається доцільним проведення щодо них судово-почеркознавчої експертизи.

Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, судді ВАСУ Голяшкіну поновили запобіжний захід.

Раніше стало відомо, що НАБУ перевіряє Голяшкіна за фактами незаконного збагачення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО