Британія звинуватила Росію в порушенні статуту ООН

На екстреному засіданні Ради Безпеки ООН заступник постійного представника Великобританії Джонатан Аллен заявив, що Росія порушила Статут ООН, отруївши екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Це був не звичайний злочин. Це було незаконне використання сили, порушення Статуту ООН - основи міжнародного правопорядку», - сказав він.

Аллен наголосив, що за замах на Скрипаля та його дочку і за загрозу життю інших британських громадян в Солсбері несе відповідальність російська держава.

«У нас немає розбіжностей з народом Росії. Це безвідповідальні дії їх уряду, проти якого ми виступаємо», - додав британський дипломат.

Нагадаємо, що 14 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку 23 російських дипломатів через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та звинуватила Москву в незаконному застосуванні сили на території Сполученого Королівства.

Росія розцінила цей крок як «безпрецедентно грубу провокацію, яка підриває основи нормального міждержавного діалогу між двома країнами, проведену під фальшивим приводом».

4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі в Солсбері. Скрипаль з донькою до сих пір знаходяться в реанімації в критичному стані.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО