Росія назвала ворожим кроком рішення Мей щодо висилки дипломатів

Читать на русском
Посольство Росії відреагувало на рішення Великої Британії вислати 23 дипломати, назвавши його неприйнятним.

Посольство Росії відреагувало на рішення Великої Британії вислати 23 дипломати, назвавши його неприйнятним.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Росія пригрозила заблокувати ЗМІ БританіїУ МЗС РФ попередили про відповідні дзеркальні заходи, якщо в Великобританії закриють російський пропагандистський телеканал Russia Today.

За інформацією видання, в посольстві також відзначили, що таке рішення – це «необґрунтований і недалекоглядний крок».

«Розглядаємо цей ворожий крок як абсолютно неприйнятний, необґрунтований і недалекоглядний. Уся відповідальність за занепад російсько-британських відносин лежить на нинішньому політичному керівництві Великої Британії», – йдеться в заяві посольства.

У дипломатичному представництві інформували, що послу РФ у Великій Британії Олександру Яковенку вже було оголошено про визнання 23 російських дипломатів персонами нон ґрата.

Як відомо, в середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломатів, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

12 березня британська прем'єрка Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Росіян знайшли непритомними в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня. Слідство ведеться за статтею «Замах на вбивство», хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: