Генпрокуратура призупинила справу проти Саакашвілі

Розслідування справи проти колишнього президента Грузії, лідера української партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі на час призупинено.

Про це повідомляє прес-служба партії з посиланням на постанову Генпрокуратури, пише «Слово і Діло».

У постанові повідомляється, що Королівству Нідерланди був направлений запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання слідчих і процесуальних дій за участю Саакашвілі.

У свою чергу, адвокат лідера партії Руслан Чорнолуцький заявив, що призупиненням кримінальної справи стосовно Саакашвілі генпрокуратура визнала необґрунтованість звинувачень.

Він уточнив, що в цій ситуації вбачається формалізм, адже спочатку підозрюваного відправили за межі України, а потім попросили міжнародного співробітництва. Призупинення розслідування щодо Міхеіла Саакашвілі - єдиний вихід не втратити авторитет в суспільстві.

Захист колишнього президента Грузії має намір оскаржити дії Генпрокуратури і планує вимагати закриття надуманої справи. Саакашвілі звинувачують у співпраці з злочинними групами та організації мітингів, а також в тому, що він нібито отримував гроші від Росії на фінансування акцій протестів з метою підірвати владу в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО