Великобританія готує свій «список Магнітського»

Проти 49 російських чиновників, причетних до корупції і порушення прав людини, в Великобританії хочуть запровадити нові санкції.

Як інформує «Слово і Діло», про це в неділю, 11 березня, повідомляє TheTelegraph.

Відзначається, що нові санкції будуть аналогом «списку Магнітського», який діє в США.

Голова британського МЗС Борис Джонсон і міністр внутрішніх справ Ембер Радд домовилися, що Великобританія розробить свою версію ухваленого в США закону, згідно з яким 49 російських громадян внесені в офіційний список «грубих порушників прав людини».

Як повідомляється, розробка документа почалася до того, як в британському Солсбері були отруєні екс-співробітник ДРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, при цьому, на думку чиновників, багато що в цьому замаху вказує на причетність до нього Росії.

У суботу ввечері представники консерваторів, які виступають за нові санкції, заявили, що міністри погодилися реалізувати «поправки Магнітського» і проект закону знаходиться в Палаті громад, але уряд чинить опір внесенню в нього «ключових» елементів, які зроблять це закон дієвим.

Раніше Латвія встановила заборону на в'їзд для 49 росіян, які підозрюються в причетності до корупції, відмивання грошей і порушень прав людини.

Як повідомлялося, США розширили санкції по «списку Магнітського».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО