САП скерувала до суду справу головлікаря Запорізької обласної лікарні

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки, колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення лікарні Неоніли Добриці і екс-директора ТОВ «Торгово-фінансова компанія «ЛАЗ» Олександра Строганова.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в САП.

«САП 6 березня за результатами досудового розслідування детективами НАБУ до Комунарського районного суду міста Запоріжжя скеровано для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно головного лікаря ЗОКЛ, колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення лікарні та колишнього директора ТОВ «ТФК «ЛАЗ» за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем, скоєним за попередньою змовою групою осіб, та службовому підробленні тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України», – зазначають у прокуратурі.

Детективи НАБУ встановили, що Шишкою за пособництва Строганова та за участі секретаря комітету з конкурсних торгів лікарні організовано проведення в порушення визначеної законом процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги типу «А» за рахунок субвенції з державного бюджету в одного учасника, за результатами якої 23 жовтня 2012 року між ЗОКЛ і ТОВ «ТФК «ЛАЗ» укладено договір. Згідно цього договору, лікарнею було придбано 26 автомобілів, комплектація та технічні параметри яких не відповідають вимогам стандартів України, і експлуатація (використання) за прямим призначенням яких не можлива, що завдало збитків на суму 13 млн. грн.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування у справі головного лікаря ЗОКЛ.

Раніше Шишці обмежили терміни ознайомлення з матеріалами справи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО