Стало відомо, які дороги Кабмін вирішив ремонтувати першими

Кабінет міністрів України вже затвердив п'ять окремих бюджетних програм ремонту та будівництва доріг на 2018 рік.

Як пише «Слово і Діло», про це РБК-Україна розповів в. о. голови «Укравтодору» Славомір Новак.

За словами Новака, основна програма передбачає бюджет 6,6 млрд гривень і полягає в продовженні ремонтних робіт по всій Україні на тих ділянках доріг, які почали ремонтувати у минулому році.

Крім того, затверджено п'ять окремих бюджетних програм з окремим фінансуванням.

«Перша - це проект GО Highway, на який планується виділити 4 мільярди гривень і в рамках якого ми повинні практично повністю відремонтувати дорогу від Львова до Умані. Друга - дозволить продовжити ремонт дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський, на який буде виділено 2 мільярди гривень. Ці кошти будуть спрямовані на завершення будівництва обходу навколо міста Лубни Полтавської області та закінчення ремонту на ділянці Харків - Слов'янськ в Харківській області», - зазначив Новак.

Третя програма передбачає окреме бюджетне фінансування ремонту дороги Р-46 Харків-Охтирка в Харківській і Сумській областях, у рамках якої заплановано виділити 1 млрд гривень. Четверта - планується використати 2 млрд гривень на ремонт дороги Н-31 Дніпро-Решетилівка в Дніпропетровській та Полтавській областях. П'ята - окрема бюджетна програма ремонту дороги Н-03 Чернівці - Хмельницький - Житомир, на яку передбачено 1 млрд гривень.

Нагадаємо, Рада прийняла закон про будівництво платних доріг.

Також стало відомо, що запланували по дорогах чиновники на 2018 рік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО