Порошенко побоюється втручання РФ в українські вибори

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю виданню Financial Times заявив про існування небезпеки втручання Росії в українські вибори і високу ймовірність цього.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

«Я намагаюся захистити Україну від небезпек гібридної війни, яка включає систему їх фейкових новин, з використанням соціальних мереж... Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили понад 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації», - сказав президент.

Порошенко зазначив, що мова йде не про заморожений конфлікт, «це справжня гаряча війна». «На нас нападають кожен день. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів», - підкреслив він.

Глава держави зазначив, що Росія використовує також «величезну армію провокаторів і агентів в соціальних мережах». Він нагадав, що саме тому в Україні припинено російське телемовлення і заборонені російські соціальні медіа.

Президент висловив сподівання, що Україна використовує досвід німецького і французького законодавства про протидію фальшивим новин.

Крім того, Порошенко зазначив, що Україна має ефективну співпрацю з секретними службами партнерів з США, Канади і Великобританії. «Я пишаюся тим, що нам довіряють. Але багато роботи слід ще зробити», - додав він.

Раніше президент повідомив, коли прийме рішення про участь у виборах.

Нагадаємо також, Порошенко закликав не визнавати вибори президента РФ в Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО