Розбійний напад: сину заступника міністра повідомили про підозру

Прокуратура Києва повідомила про підозру в розбійному нападі в Києві сину першого заступника міністра освіти і науки Володимира Ковтунця Михайлу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Зазначена особа є третім фігурантом у кримінальному провадженні, яке розпочали за фактом розбійного нападу на кур'єра інтернет-магазину», – сказала Максимець.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

«Щодо обставин нападу відомо й встановлено слідством, що зазначені три особи, змовившись між собою, замовили через інтернет-магазин телефон IPhone 8+, і коли кур'єр привіз його на місце зустрічі, вчинили напад. Наразі всім трьом оголосили підозру. Щодо фігурантів кримінального провадження вирішують питання про обрання запобіжного заходу», – повідомила вона.

Підозру сину першого заступника міністра освіти вручили 3 березня. Наразі готують клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляли, що в Києві син першого заступника міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця Михайло брав участь у розбійному нападі, щоб заволодіти мобільним телефоном IPhone 8+. У нападі брали участь троє осіб.

Пізніше поліція Києва заявила, що розслідує справу про розбійний напад на кур'єра, в якій повідомили про підозру двом особами.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2017 року 14-річний син народного депутата від Радикальної партії Попова разом зі своїм однолітком був затриманий за підозрою в пограбуванні магазину в Оболонському районі Києва.

Також поліція затримала банду, яка викрала ювелірну продукцію на 15 мільйонів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО