Порошенко закликав не відправляти спостерігачів до окупованого Криму

Президент України Петро Порошенко 5 березня провів зустріч з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

Про це повідомляє прес-центр глави української держави, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що Порошенко подякував колезі за незмінну активну підтримку Фінляндією територіальної цілісності і суверенітету України, дотримання режиму санкцій ЄС проти РФ фінськими компаніями, а також сприяння прогресу в реформах в Україні.

Президенти обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму, зокрема, перспективи розгортання миротворчої місії ООН.

«Сторони підтримали необхідність продовження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться в повідомленні.

Порошенко підкреслив, що наміри Кремля провести голосування на президентських виборах на території українського Криму безпосередньо суперечать міжнародному праву.

«Глава держави закликав міжнародних партнерів не тільки до політичного осуду проведення незаконного виборчого процесу на півострові, але і вжити належних заходів для недопущення своїх громадян до так званого «міжнародного спостереження», - відзначають в прес-центрі українського президента.

Окрему увагу на зустрічі було приділено питанням двостороннього співробітництва, реалізації проектів у сфері енергоефективності та реформування освіти в Україні за фінансової підтримки Фінляндії.

Порошенко підкреслив, що в сучасних умовах питання енергоефективності набувають особливого значення для України.

«Домовилися підтримувати позитивну динаміку двостороннього діалогу, чому, зокрема, сприятиме візит президента Фінляндії в Україну», - відзначили в прес-центрі.

Раніше Порошенко повідомив, скільки українців скористалися безвізом.

Нагадаємо, прокуратура Криму попереджає громадян України, що в разі їхної участі в організації проведення російських виборів в анексованому Криму вони будуть відповідати за законом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО