Перший форум регіонів України та Білорусі. Про що говорили два президенти

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба президента України.

Як наголошується в повідомленні, співрозмовники під час телефонної розмови обговорили актуальні питання порядку денного білорусько-українських відносин, зокрема розвиток двостороннього політичного діалогу та майбутні контакти на вищому рівні.

Глави держав відзначили важливість належної підготовки до проведення цього року в Гомелі Першого форуму регіонів України та Білорусі. В цьому контексті йшлося про інтенсифікацію торгово-економічної та культурної складової міжрегіональної співпраці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч основної групи Мюнхенської конференції з безпеки може відбутися в жовтні в Білорусі.

На думку міністра закордонних справ республіки Білорусь Володимира Макея, країна сьогодні є місцем, де можна зібрати людей з різних конфлікних регіонів, і він переконаний, що якщо зустріч відбудеться на білоруській землі, то це матиме свій внесок у зниження напруженості й конфронтації, які сьогодні присутні в регіоні.

Як відомо, Порошенко не підтримує ідею про миротворців на Донбасі від Білорусі, адже ця країна фактично має єдине військове формування з Росією, визнаною Україною країною-агресором.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО