В Єрусалимі закрили Храм Гробу Господнього

Церковні ієрархи в Єрусалимі в неділю, 25 лютого, в знак протесту закрили на невизначений термін Храм Гробу Господнього.

У незвично жорстко сформульованому листі ієрархи греко-католицької та вірменської церков пояснили, що пішли на цей крок в знак протесту проти «систематичної кампанії проти церков та християнської громади в Святій землі», пише «Слово і Діло».

Вони відзначили, що обурення християн викликає, зокрема законопроект, що дозволяє ізраїльській державі конфісковувати земельні ділянки, що належать церкві. Цей законопроект в неділю буде обговорюватися на засіданні міністерської комітету, після чого його направлять на затвердження в Кнесет. У разі позитивного результату голосування в парламенті, документ набуде чинності закону.

У листі церковних ієрархів проект закону названий «дискримінаційним і расистським». Ізраїль «зневажає збережені вже багатьма десятилітттями чутливі стосунки між християнською спільнотою і владою», - підкреслюється в посланні.

Церква також протестує проти введення муніципальних зборів, які, на її думку, порушують статус-кво. Створюється враження, що ці дії мають на меті «послабити християнську присутність в Єрусалимі», вказують автори листа.

Міська адміністрація Єрусалиму в своє виправдання заявляє, що мита введені не щодо храмів, а щодо таких об'єктів як готелі і зали для прийомів, які знаходяться в церковній власності. МЗС Ізраїлю поки не прокоментувало звинувачення церковних ієрархів Єрусалиму.

Нагадуємо, рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю викликало масове обурення і невдоволення в країнах мусульманського світу.

Відомо, що в США мають намір відкрити посольство вже в травні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО