Замість АТО – операція Об'єднаних сил: на посаду командувача є кандидати

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, який раніше анонсував зміну формату антитерористичної операції на Донбасі на операцію Об'єднаних сил повідомив, що вже є кандидати на посаду командувача.

Про це він заявив в інтерв'ю «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

«Президент України визначив ряд організаційних завдань, які необхідно вирішити Генштабу, Міноборони України, для того, щоб перейти до формату іншої операції, як я вже сказав, створення Об'єднаного оперативного штабу і призначення командувача Об'єднаних сил, який буде здійснювати управління тими силами і засобами, які братимуть участь в цій операції», - заявив Муженко.

Він підкреслив, що робота ведеться і вже є відповідні кандидатури.

«Вони вимагають певної процедури узгодження. І після цього в найкоротші терміни вони будуть представлені президенту України для затвердження», - додав Муженко.

При цьому, начальник Генштабу уточнив, що призначати на посаду командувача Об'єднаних сил буде президент відповідним указом.

«Це дійсно буде людина, яка має досвід участі в цій операції (АТО - ред.), бойовий досвід і досить навичок, знань і практичного досвіду для того, щоб виконувати такі завдання і таку функцію», - повідомив Муженко.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко заявив, що очікує пропозицій щодо зміни формату антитерористичної операції на Донбасі і кандидатур командувача об'єднаних сил.

За даними порталу, чотири роки тому Петро Порошенко пообіцяв, що антитерористична операція триватиме кілька годин.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО