Охороняйте себе самі. Аваков має намір зняти охорону із судів

Голова МВС Арсен Аваков розкритикував рішення суду, який відпустив активіста Федорченка на поруки, й виступив з ініціативою припинити охорону судів підрозділами Нацполіції та Нацгвардії.

Про це Аваков повідомив у Facebook, пише «Слово і Діло».

Зокрема, міністр розкритикував рішення Шевченківського райсуду Києва, що відпустив з-під варти активіста Олександра Федорченка, якого підозрюють у завданні вогнепального поранення поліцейському.

«В умовах фактичного саботажу суддів і судової адміністрації, що склалися, вноситиму проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіції та Нацгвардії», – заявив він.

Аваков додав, що звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням скликати позачергове засідання Кабміну.

«Я не бачу, як у таких умовах поліцейські та гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманих біля Солом'янського райсуду Києва активістів відпустили на поруки нардепів. Йдеться про активістів Федорченка, Чудовського і Чхетія, затриманих за зіткнення з правоохоронцями під час суду над мером Одеси Геннадієм Трухановим.

Як відомо, невідомий із сокирою забіг у двір Солом'янського районного суду Києва на вулиці Шутова й пошкодив близько 10 автомобілів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО