Названі імена в'язнів для обміну на Сущенка та Сенцова

Українців Романа Сущенка та Олега Сенцова планують обміняти на кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова, засуджених в Україні до 13 і 14 років в'язниці.

Про це повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига в ефірі телеканалу NewsОne, пише «Слово і Діло».

Він зазначив, що для того, щоб такий обмін відбувся, засуджені з обох сторін мають отримати вироки відповідно в Росії і в Україні, а потім бути помилувані.

Як відомо, колишній військовий ЗСУ Максим Одинцов, який служив у Криму на момент його окупації Росією, 6 лютого 2018 року був засуджений до 14 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у державній зраді та дезертирстві, а саме за перехід на службу до армії РФ після анексії півострова.

Двома днями пізніше, 8 лютого, засудили до 13 років в'язниці за аналогічним звинуваченням ще одного екс-бійця ЗСУ з Криму – Олександра Баранова. Його та Одинцова співробітники СБУ затримали в листопаді 2016 року на адмінкордоні з півостровом.

Ще в 2016 році стало відомо, що Росія та Україна ведуть спільну роботу з обміну різних кандидатур, у тому числі режисера Олега Сенцова.

Того ж року затримали в Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО