Стало відомо, які законопроекти рекомендував Раді МВФ

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій візьме «під особливу опіку» законопроекти, рекомендовані Міжнародним валютним фондом.

Про це він заявив на зустрічі з групою експертів МВФ, передає прес-служба Апарату парламенту, пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що експерти МВФ відзначили великі зміни в українській економіці за останні два роки, а також підкреслили, що Україна потребує великих інвестицій – внутрішніх і закордонних.

Крім того, представники Фонду заявили про необхідність ухвалення законів, спрямованих на поліпшення бізнес-середовища в країні.

«Зараз час починати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці й поліпшить ситуацію з корупцією. Створення антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створених НАБУ, САП і НАЗК», – заявив керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання повноважень міжнародного громадської ради, обов'язковість її рішень для Вищої кваліфікаційної комісії в процесі добору суддів.

Щодо порушеного питання про законодавчу підтримку фінансового сектора Парубій додав, що візьме «під особливу опіку» законопроекти, які рекомендує Міжнародний валютний фонд.

Раніше з'ясувалося, про що говорив Данилюк з експертами МВФ.

Також експерт розповів, чи варто Україні продовжувати співпрацю з МВФ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО