Катастрофа Ан-148 в Росії: з'ясувалися подробиці

У неділю, 11 лютого, в Московській області зазнав аварії Ан-148 «Саратовских авіаліній» з 71 людиною на борту, за попередніми даними, ніхто не вижив.

Літак «Саратовських авіаліній» пропав із екранів радарів диспетчерів відразу після вильоту з аеропорту Домодєдово, пише «Слово і Діло».

Ан-148 зник над Раменским районом Московської області, за попередніми даними, на борту знаходилося 71 чоловік (65 пасажирів і шість членів екіпажу).

Лайнер загорівся до зіткнення із землею, шансів вижити у тих, хто перебував на борту, не було. Уламки літака були виявлені біля села Степанівське, Московської області. МЗС України з'ясовує, чи були українці на борту потерпілого крах літака, консул перевіряє відповідну інформацію.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу за фактом аварії лайнера. Попередня кваліфікація того, що сталося - порушення правил експлуатації повітряного транспорту.

Джерела в екстрених службах повідомили, що літак був виготовлений менш восьми років тому, раніше він експлуатувався авіакомпанією Росія. Пізніше був переданий Київським авіалініям. В екстрених службах РФ вважають, що причиною катастрофи літака могли стати погодні умови, помилка екіпажу або технічна несправність.

У той же час, за даними джерел Інтерфакс, Ан-148 під час зльоту зіткнувся з вертольотом «Пошти Росії». Однак, офіційного підтвердження цієї інформації немає, а в «Пошті Росії» вже спростували цю інофрмацію: вертольотів у її авіапарку взагалі немає.

Раніше повідомлялося, що через бійку в столичному аеропорту затримують рейси.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО