Справа Шепелєва: Матіос відповів на звинувачення екс-нардепа у «викраденні»

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає звинувачення колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, в тому, що співробітники військової прокуратури причетні до його затримання - абсурдними.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УП.

«Це абсурдно по визначенню навіть так думати. Військова прокуратура не має і не здійснює функції оперативної служби, прослуховування, розвідки і спецназу. Тому твердження Шепелєва, а, отже, і журналістів, про встановлення його місцезнаходження та подальше утримання військовою прокуратурою точно абсурдні», - сказав Матіос.

«Якщо підозрюваний Шепелєв матиме таку фантазію і бажання розповісти про різні дії політикуму України, і це буде мати ознаки тих чи інших злочинів, ми, як і завжди це робили, розслідуємо і перевіримо все повністю об'єктивно, неупереджено і відповідно до закону, не дивлячись на прізвища і посади», - додав Матіос.

У суді, куди Шепелєва доставили для обрання запобіжного заходу, він розповів журналістам, що невідомі затримали його кілька днів тому. За його словами, вони назвалися працівниками військової прокуратури і вибивали з нього інформацію силою про політиків, зокрема президента і Юлію Тимошенко.

Нагадаємо, Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів і державній зраді.

Як повідомлялося, він втік до Угорщини, яка згодом видала його Україні. Однак з України Шепелев втік з-під арешту в лікарні разом з конвоїром в РФ.

Адвокати нардепа повідомили, що готують апеляцію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО